Glazen Huis in december terug van weggeweest in centrum van Geleen

Het Glazen Huis in Geleen. © Glazen Huis Geleen

Geleen -

Het Glazen Huis staat dit jaar weer in het centrum van Geleen. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december zal de Markt in Geleen het decor vormen van de derde editie van de goededoelenactie.

de redactie

In 2019 werd het Glazen Huis voor het laatst georganiseerd. Toen werd 11.700 euro opgehaald voor Stichting Petje af Zuid-Limburg en SamenLoop voor Hoop Sittard-Geleen. Ook deze editie wordt het geld geschonken aan twee lokale goede doelen: Vincentiusvereniging Geleen, een vrijwilligersorganisatie dit in actie komt als inwoners hulp nodig hebben, en Greutsj, dat zich bezig houdt met talentontwikkeling van kinderen tussen 8 en 14 jaar in de Westelijke Mijnstreek.

Tijdens het weekend laten vier presentatoren zich vrijwillig 48 uur opsluiten, een vijfde presentator loopt in het centrum rond om live reportages te maken. Het Glazen Huis krijgt een prominente plek op de Markt in Geleen, tijdens het winterevenement Fabelachtig Geleen. Vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur draaien de dj’s, uiteraard tegen betaling, plaatjes die worden aangevraagd. Het winkelend publiek kan de dj’s live aan het werk zien én muziek aanvragen voor het goede doel.