Start Ontmoetingswinkel in het hart van Geleen

Foto ter illustratie. © Ontmoetingswinkel Heerlen

Geleen
Silke van Deelen

Ontmoetingswinkel ‘Os Hoes’ opent op zaterdag 1 oktober om 13.00 uur haar deuren in het hart van Geleen.

Het betreft een samenwerking tussen de Evangelische gemeente Geleen en het Leger des Heils. Aalt Fikse van het Leger des Heils: „We gaan graag de samenwerking aan om zo veel mogelijk buurtsteunpunten op te zetten. Landelijk zetten we in om als het ware een ‘deken van huiskamers’ om Nederland aan te leggen, zodat niemand in de kou staat.” Niek Jan van Egdom van de Evangelische gemeente: „Wat is het mooi dat we dit pand van de eigenaar mogen gebruiken om er te zijn voor onze medemens. Daarom hebben we ook gekozen voor de naam ‘Os Hoes’. Het is van ons samen. Koffie en thee zijn gratis.”

Persoonlijke aandacht

De Ontmoetingswinkel wordt gevestigd aan de Markt 91. Er komt een 2e kans kledingwinkel en een koffiecorner. Met de gedachte ‘voor de buurt, door de buurt’ wil deze plek er zijn voor eenieder die het fijn vindt om op verhaal te komen en tegelijkertijd te winkelen. Iedereen is er welkom voor een kopje koffie of thee en persoonlijke aandacht.

Kleding doneren

De Ontmoetingswinkel is vanaf 1 oktober op de zaterdagen en donderdagen geopend van 13.00 tot 16.00 uur. De wens is om uit te breiden naar meerdere dagdelen per week. De plek wordt gerund door vrijwilligers. Naast bezoekers, zijn ook vrijwilligers welkom om mee te helpen in de winkel en aan de koffietafel. Omwonenden die kleding willen doneren, kunnen dit afgeven tijdens openingstijden of bellen met het telefoonnummer 06-51741725.

De Ontmoetingswinkel aan de Markt 91 heeft een tijdelijk karakter, aangezien het pand te huur blijft staan. In 2020 opende het Leger des Heils al de permanente Ontmoetingswinkel De Koempel op Lindenheuvel.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal