Meer dan dertig verenigingen uit Sittard-Geleen doen mee aan de Grote Clubactie

 © Grote Clubactie

Sittard / Geleen
Silke van Deelen

In totaal 32 verenigingen uit de gemeente Sittard-Geleen zijn zaterdag 24 september gestart met de verkoop van loten voor hun club in het kader van De Grote Clubactie die vijftig jaar bestaat.

De Grote Clubactie is de grootste, en meest breed gedragen, fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen.

Het lokale karakter is nog steeds de grote kracht. Mensen kopen een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te ondersteunen. Zo geven de vrijwilligers de eigen sportvereniging, hobby- of culturele clubs, carnavals- of muziekverenigingen een financieel steuntje in de rug.

Dit jaar doen in de gemeente Sittard-Geleen clubs mee uit Sittard, Born, Buchten, Geleen, Guttecoven, Obbicht, Munstergeleen en Limbricht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal