Dier van de week: druk baasje Karamel staat te trappelen om te verhuizen

Karamel. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat druk baasje Karamel.

Redactie

Wie is Karamel en waarom zit hij in het asiel?

„Karamel is een kater van 1 jaar oud. Hij is een druk, actief ventje die soms doorslaat tijdens het spelen. Hij grijpt dan naar je handen en voeten en draait zijn poot er niet voor om om via je benen naar boven te klauteren. Dit doet hij niet uit agressie, maar omdat hij simpelweg niet beter weet. Met pas zes weken oud verliet Karamel het nest, zeker vier weken te vroeg. Hij kwam als enige kat bij eigenaren terecht waar hij leerde dat naar handen en voeten slaan een leuk spel is. Toen dat toch niet meer grappig bleek, kwam Karamel bij ons terecht als ‘agressieve kater’.”

Waar is hij het liefst mee bezig?

„In het asiel spelen we veel met Karamel met hengeltjes (niet met de handen). Hij wordt uitgedaagd met voerspelletjes en vindt het heerlijk om buiten te spelen. Deze jongen staat echter te trappelen om het asiel te verlaten en te verhuizen naar een baasje met kattenervaring die hem verder wil begeleiden in zijn nieuwe opvoeding.”

Wat voor baasje zoeken jullie?

„We zoeken voor Karamel een thuis waar hij naar buiten kan om te dollen en te spelen. We plaatsen hem niet bij kinderen omdat hij nog veel te leren heeft. Zijn nieuwe baas draait zijn hand niet om voor deze enthousiasteling en is een ervaren kattenmens die Karamel een stukje opvoeding en training kan bieden.”

Neem voor meer informatie contact op via limburg@dierenbescherming.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal