De Muziekwedstrijd: professionele muzikanten nemen prestaties schoolkinderen onder de loep

 © ING Image

Maastricht -

Limburgse kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar kunnen zich weer inschrijven voor De Muziekwedstrijd. Van jongens en meisjes die meedoen wordt verwacht dat zij een uitvoering vastleggen op video en het filmpje daarna delen met de jury.

Redactie

„Het unieke van De Muziekwedstrijd is dat ieder kind kan meedoen. Of je nu heel goed bent of niet, zingt en/of een instrument bespeelt: het maakt niet uit. Je mag jouw uitvoering van een pop- of jazznummer inzenden, maar ook van een klassiek stuk of juist wereldmuziek. Afgelopen editie deed er zelfs iemand mee met een koekenpannenact”, schrijft de organisatie.

Er zijn drie categorieën: kinderen van vier tot en met acht jaar, jongens en meisjes van negen tot en met twaalf jaar en de groepschallenge. De laatste is bedoeld voor muzikanten van vier tot en met twaalf jaar, die optreden in groepjes van minimaal zes personen.

Lees ook: Luna (12) uit Belfeld wint en gaat naar het Junior Songfestival in Armenië namens Nederland

„De jury, bestaand uit professionele muzikanten, bekijkt alle filmpjes en verdeelt de prijzen. Zo kun je een prijs winnen voor het neerzetten van een fantastische performance, maar ook als je al heel goed speelt en nog maar net bent begonnen met muziek.” Verder worden de beste eigen compositie en/of meest originele uitvoering van een bestaand liedje beloond.

Kinderen die willen meedoen, kunnen zich hier inschrijven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal