Hier moet je op letten voordat je een hypotheek afsluit!

 © Pexels.com

Het kopen van een huis is een van de grootste financiële beslissingen die je in je leven zult nemen. Voordat je papieren tekent bij de bank, is het belangrijk dat je alles begrijpt wat er speelt. Je moet weten wat je tekent. Als iets niet duidelijk is, stel dan vragen totdat je het wel begrijpt. Je moet ook een kopie van het ondertekende document krijgen. Dit komt later van pas als er onenigheid is over wat wel of niet is gezegd of afgesproken. Het helpt ook tegen fraude als iemand je identiteit steelt en deze zonder je medeweten begint te gebruiken. Het belangrijkste bij het afhandelen van hypotheken is om te weten hoeveel hypotheekrente je gaat betalen. Op deze manier kun je anticiperen op hoeveel je elke maand opzij moet zetten om je hypotheeklasten te betalen.

Hypotheek24

Controleer je kredietscore

Je kredietscore is een getal dat je kredietwaardigheid weergeeft. Om te beslissen of ze je geld willen lenen, gebruiken kredietverstrekkers je kredietscore om het risico te bepalen van het uitlenen van geld. Je kredietrapport is in feite alle informatie over je financiële geschiedenis en betalingsgeschiedenis. Het helpt kredietverstrekkers om je risico als kredietnemer te meten. Kredietscores worden berekend op basis van informatie uit de inhoud van je kredietrapport, waaronder openbare registers zoals vonnissen of faillissementen. Het houdt ook rekening met andere factoren, zoals hoeveel schuld je hebt en hoe lang het geleden is dat ze te late betalingen op hun rapporten hebben gezien. Raadpleeg daarna een professional in de bank over de voorwaarden van de hypotheek. Vervolgens kun je de rente en hypotheek berekenen, zodat je verschillende aanbiedingen kunt vergelijken.

Stel een realistisch budget in

Voordat je een hypotheek aanvraagt, moet je ervoor zorgen dat je de maandelijkse betalingen kunt betalen. Dit is een van de belangrijkste factoren bij de afweging om wel of geen hypotheek af te sluiten. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg geld hebt gespaard voor aanbetalingen en sluitingskosten. Je moet ook overwegen hoeveel geld er nodig is voor onroerendgoedbelasting in je eerste jaar dat je daar woont. Als het erop lijkt dat deze cijfers niet kloppen, raak dan niet in paniek. Er zijn tal van oplossingen beschikbaar, van betaalbare leningen met flexibele voorwaarden tot herfinanciering programma’s zoals hypotheken of kredietlijnen.

Vooraf goedgekeurd worden

Voordat je op zoek gaat naar een huis, is het belangrijk om erachter te komen hoeveel je je kunt veroorloven. Je kunt dit doen door vooraf een hypotheek te krijgen. Als je eenmaal de juiste woning hebt gevonden en er een bod op hebt gedaan, zullen kredietverstrekkers meestal eisen dat je vooraf wordt goedgekeurd om verder te gaan met hun hypotheekaanvraag proces.