Winkelprimeurs voor Limburg, Vitaalste bedrijven bekend

De Maastrichtse binnenstad heeft een Europese primeur: de allereerste mono brandstore van het kledingmerk Matinique heeft een vestiging geopend in de Wolfstraat. Eigenaar is Bart Vijgen, die ook eigenaar is van de kledingwinkels Zerbinotto en Jacks and Jeans in het centrum van Maastricht.

Redactie Ondernemen in Limburg

Een andere primeur is voor Venlo, Tegelen om precies te zijn. Daar opent dit najaar de derde Experience Store XXL van Kees Smit Tuinmeubelen in ons land en daarmee de eerste in Limburg. De komst naar Venlo werd al in 2020 aangekondigd. Naarmate het traject vorderde van de verbouwing bleek dat de mensen van Kees Smit niet het pand konden realiseren dat zij voor ogen hadden. Na overleg met de verhuurder is besloten het pand fors te verbouwen zodat het voldoet aan de wensen van het tuinmeubelenbedrijf.

Henk Smit, algemeen directeur van Kees Smit Tuimeubelen, geeft aan ontzettend blij te zijn: ‘’Door de nieuwe overeenstemming kunnen wij ons droompand realiseren. Dit betekent wel dat er een forse verbouwing gaat plaatsvinden waarbij er een extra verdieping op het pand komt. Door deze verbouwing kunnen we een Experience Store XXL creëren met de juiste uitstraling en vierkante meters die bij Kees Smit Tuinmeubelen past. Dat dit een langere aanlooptijd met zich meebrengt nemen we graag op de koop toe. Voor ons is het belangrijker dat we een pand realiseren waarin we samen nog vele jaren werk- en winkelplezier kunnen beleven. Dit betekent dan ook dat we ons in het najaar van 2022 in Venlo gaan vestigen.”

AZL en Vandaag zijn de Vitaalste werkgeversPensioenfonds AZL (Groot Bedrijf) en adviesbureau Vandaag (MKB) mogen zich een jaar lang de vitaalste werkgevers van Limburg noemen. De winnaars werden bekend gemaakt tijdens de week van de vitaliteit.

Dave Kersemakers namens ‘AZL’ is ontzettend verheugd met deze eerste award als Vitaalste Werkgever. Dit is een kroon op het harde werk en de oprechte aandacht die het team hierin stopt, zeker in deze vitaliteitsweek een extra positieve stimulans om door te gaan met alle activiteiten.

Ook Noortje Levels van ‘Vandaag’ is helemaal blij en ziet dit als een bevestiging dat ze op de juiste weg bezig zijn. “Onze organisatie is volledig ingericht op zelfsturing met de drie V’s als basis vertrouwen, vrijheid en verbinding. “

Dit jaar was het eerste jaar dat deze award voor de vitaalste werkgever in het leven werd geroepen. Bekijk HIER de fotoreportage.