Starter in Limburg: Kim Jongkind (Jongkind Careers)

In de afgelopen jaren kreeg ze met regelmaat de vraag: ‘Waarom begin je geen eigen bedrijf?’ Toch koos Kim Jongkind (49) er pas dit jaar voor om de stap te zetten. “Ik wist wel dat ik een ondernemend iemand ben, maar maakt je dat ook een goede ondernemer? Dat wilde ik gaan onderzoeken door de daad bij het woord te voegen en begin dit jaar kwam ik tot de conclusie dat de tijd rijp was om met Jongkind Careers te starten.”

Redactie Ondernemen in Limburg

In deze tijd starten met een bedrijf dat actief is in de arbeidsmarkt lijkt op het eerste gezicht een gewaagde stap. Bedrijven schreeuwen om personeel dat echter nergens te vinden is. “Ik houd wel van uitdagingen”, zegt Kim. “Tijdens mijn arbeidsverleden in dienstverband heb ik een enorm netwerk opgebouwd in de farmacie, zorg, bouw en techniek. Dat moet je op de juiste manier inzetten in mijn werk. De werkzoekende zit momenteel niet thuis. Die heeft al een baan. De grote vraag is of hij of zij op haar droomplek zit. En daar komt Jongkind Careers om de hoek kijken. Ik wil mensen helpen om van een baan naar hun droombaan over te stappen. Andersom ga ik voor werkgevers op zoek naar mensen die de vacature als droombaan zien.”

ComplementairKim is gestart met kantoor aan huis in Valkenburg. “Dat gaat prima. Mijn man Harold heeft al twaalf jaar een financieel adviesbureau aan huis. Zo af en toe kunnen we dan sparren over het ondernemerschap. En het is geen grap… we zijn beiden ons bedrijf op 1 april gestart. Daarnaast ben ik een partnership aangegaan met HR Adviesbureau Grooten. We zijn complementair aan elkaar en daarmee vergroot je elkaars dienstenpakket. Ik heb bewust gekozen voor de eenmanszaak en als je dan iemand vindt waarmee het ‘klikt’ is dat erg fijn.”

Vertrouwen in jezelfEr zijn starters die zich in het begin nog wel eens zorgen maken of ze de juiste keuze hebben gemaakt. Herkenbaar? “In de beginfase ben je natuurlijk kwetsbaar. Maar als je vertrouwen in jezelf hebt, hoef je geen slapeloze nachten te hebben. Het is wel even wennen om 24 uur per dag ‘aan’ te staan. Dat is natuurlijk een keuze die ik zelf maak. Allemaal uit persoonlijke drive geboren. Ik wil een ambassadeur zijn voor een kandidaat en eveneens voor een werkgever. Ik heb geen kantooruren van maandag tot en met vrijdag. Als je klanten je nodig hebben, moet je er voor ze zijn. Ik zie dat bij mijn man. Die heeft iedere avond afspraken bij particuliere klanten thuis. Dat wordt enorm gewaardeerd. Hierdoor creëer je onderscheidend vermogen.”

Heb je zelf plannen om een bedrijf te starten? Kijk dan ook eens op www.starterscentrum.nl.