Infoavond over toekomst Sint Agneskerk Bunde: nog zes ton tekort

 © Peter Schols

Bunde -

Stichting MFC Bunde houdt woensdag 28 september vanaf 20.00 uur gezamenlijk met alle partners een informatieavond over de toekomst van de Sint Agneskerk in Bunde.

Redactie

Deze vindt plaats in de kerk en duurt naar verwachting tot ongeveer 22.00 uur. Tot aan de pauze bestaat het programma uit toelichtingen door pastoor Paul Horsch, Leo Direks (voorzitter stichting MFC Bunde), wethouder Inge Smeets, architect Rosanne Janssen en projectleider Wim Dupont. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen en/of het plaatsen van opmerkingen.

Lees ook: Bisdom akkoord met omvorming van Agneskerk Bunde tot multifunctioneel centrum

De transformatie van de kerk moet onder meer dankzij een financiële impuls van zes ton door de gemeente Meerssen gestalte krijgen. „De stichting is in afwachting van eenzelfde bedrag van de provincie en het bisdom is akkoord met het gecombineerd gebruik van het godshuis. De totale kosten worden vooralsnog geraamd op 1,8 miljoen euro. Dat betekent dat we via externe financiering nog 600.000 euro moeten binnenhalen”, schrijft de organisatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal