VPTZ Noordelijk Noord-Limburg bestaat 25 jaar

 © VPTZ.

Horst -

VPTZ Noord Limburg staat vrijdag 7 oktober in het Gasthoes in Horst stil bij het 25-jarig bestaan.

VPTZ, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, is een landelijke organisatie die kosteloos hulp en ondersteuning biedt. De hulp is aanvullend aan de professionele zorg en wordt zowel ’s nachts als ook overdag gegeven.

Bij gelegenheid van het jubileum van VPTZ Noord Limburg wordt voor de vrijwilligers en het netwerk van onder meer behandelaars, verpleegkundigen en verzorgenden in de regio een bijeenkomst gehouden waar longarts Sander de Hosson spreekt. Hij is een van de voortrekkers van de palliatieve zorg. Zijn motto luidt: ‘Leven toevoegen aan de dagen en niet dagen toevoegen aan het leven’. Het welkomstwoord komt van gouverneur Emile Roemer vanwege het maatschappelijk belang van de vrijwilligerszorg in deze levensfase.

Bijdrage

De viering van dit jubileum wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeenten Gennep, Bergen, Venray en Horst aan de Maas. VPTZ Noordelijk Noord Limburg verleent hulp in deze gemeenten.

Klik hier voor meer informatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal