Twijfelachtig spektakel tijdens Weekend van de Wetenschap in Discovery Museum

 © Discovery Museum

Kerkrade -

Hoe zou de wereld eruitzien zonder wetenschap? Dat is de vraag die centraal staat tijdens het landelijke Weekend van de Wetenschap op 1 en 2 oktober.

redactie

Ook het Discovery Museum pakt dat weekend uit met een gloednieuwe expositie vol nieuwsgierige vragen én de theatervoorstelling Het Twijfelachtige Spektakel (16+) over twijfels en zekerheden in de wetenschap.

Nieuwe expositie

Tientallen vragen van nieuwsgierige bezoekers passeren de revue in de nieuwe, interactieve wisselexpositie van Discovery Museum: Zeker Weten?!. Als bezoeker wandel je door een levensgroot tijdschrift, waarin op iedere ‘bladzijde’ een nieuwe vraag te vinden is.

Na de officiële première van het stuk op Lowlands dit jaar, speelt theatermakersduo Sjors en Ruud hun humoristische voorstelling Het Twijfelachtige Spektakel op zondag 2 oktober in Discovery Museum.

In de voorstelling, die geschikt is voor bezoekers vanaf 16 jaar reist een showman rond met zijn kabinet vol wetenschappelijke vernuftigheden. Er zijn voorstellingen om 11.30, 13.30 en 15.30 uur.

Voor bezoekers jonger dan 16 jaar heeft Discovery Museum, gedurende de voorstelling van Sjors en Ruud, wetenschappelijk vermaak bij de Science Car; een explainer toont daar spannende proefjes met veel gebruis, gesis en geknal.

Speciaal voor het Weekend van de Wetenschap geldt een gereduceerd entreetarief. Bezoekers ontvangen per persoon 3,50 euro korting. Kinderen tot en met 4 jaar bezoeken Discovery Museum als altijd gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal