Burgemeester Petra Dassen en Thea Hanneman-Deurenberg lezen voor tijdens de Nationale Voorleeslunch

 © ING Image

Kerkrade -

Burgemeester Petra Dassen en Thea Hanneman-Deurenberg van Boekhandel Deurenberg lezen tijdens de Nationale Voorleeslunch op vrijdag 7 oktober – Nationale Ouderendag – voor in de bieb van Kerkrade.

redactie

Het voorlezen van verhalen kan een rol kan spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Het bijwonen van de Voorleeslunch met koffie/thee en broodje is gratis. Wel graag vooraf aanmelden bij info@bibliotheekkerkrade.nl of via tel. 045-7630520.

Kerkrade en omgeving zijn in 2022 Voorleesgemeenten. Dit betekent een jaar lang activiteiten voor jong en oud met voorlezen in de hoofdrol.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal