Vitesse mikt op Phillip Cocu als nieuwe trainer

Phillip Cocu in zijn tijd als trainer van het Engelse Derby County. © ANP / EPA

Arnhem -

Voormalig PSV-trainer Phillip Cocu heeft op dit moment de beste papieren om de nieuwe trainer van Vitesse te worden.

Redactie

Na zijn ontslag bij Derby County bijna twee jaar geleden zit de oud-international zonder club. Bronnen rond Vitesse bevestigen dat Cocu gesprekken voert met de Arnhemse club, zoals eerder bericht door De Gelderlander.

Cocu is oud-speler van Vitesse, waarvoor hij tussen 1990 en 1995 actief was. Bij PSV en FC Barcelona stootte de geboren Eindhovenaar door naar de top. Uiteindelijk kwam Cocu tot 101 interlands.

Letsch

Als trainer begon hij bij PSV, waar hij in vijf seizoenen driemaal kampioen werd. Buitenlandse avonturen bij Fenerbahçe en Derby County waren minder succesrijk.

Vitesse is op zoek naar een nieuwe trainer na het tussentijdse vertrek van Thomas Letsch naar Bundesliga-hekkensluiter VfL Bochum. De club staat na een slechte competitiestart slechts veertiende met vijf punten uit zeven duels. Een van de eisen van Cocu zou zijn, dat Vitesse zich substantieel versterkt in januari. Het is de vraag of daar financiële ruimte voor is bij de Arnhemmers, die sinds kort in handen zijn van de Common Group van Coley Parry.

Luister ook naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

In Nederland zijn we er heel sterk in dat soort iconen een kopje kleiner te maken; en hij is al zo klein. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal