Verdacht pakket bij huis belaagde Belgische minister ongevaarlijk

 © De Telegraaf

Het verdachte pakket dat maandagavond werd bezorgd bij de Belgische justitieminister Vincent Van Quickenborne blijkt een onschuldig postpakje.

Redactie

De politie werd opgeschrikt toen een koerier zich meldde bij het huis van de minister, op wie criminelen het gemunt zouden hebben. Maar de explosievenopruimingsdienst is weer vertrokken en de afzetting rond de woning is opgeheven, meldt de politie.

De minister is doelwit van criminelen die hem zouden willen ontvoeren, liet hij zelf zaterdag weten. Hij is elders ondergebracht en staat onder strenge beveiliging.

Gewone bewaking

De politie gaat nu weer over op gewone bewaking van Van Quickenbornes huis in het Zuidwest-Vlaamse Kortrijk. Eerder op de avond was de explosievenopruimingsdienst nog opgetrommeld en was omwonenden gevraagd hun huis te verlaten.

Lees ook: Vierde verdachte aangehouden voor ontvoeringspoging Belgische minister

Afgelopen weekend werden in Nederland vier verdachten opgepakt die het op Van Quickenborne zouden hebben voorzien. De Nederlanders lieten bij het huis van de minister een auto achter met onder meer een automatisch vuurwapen en flessen benzine. Hij wordt sindsdien streng beveiligd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal