Drukste ochtendspits van het jaar, meer dan 900 kilometer file

 © ANP / ANP

Het is dinsdagochtend erg druk op de weg. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt door het herfstweer, veel ongelukken en ook omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn.

RedactieBron: ANP

Zo waren er ongelukken op de A12 bij Veenendaal-West, op de A2 bij Veghel en op de A9 bij knooppunt Beverwijk.

Bekijk de actuele verkeersinformatie voor Limburg

De ANWB telde rond 08.30 uur 925 kilometer file. Deze verkeersdienst telt ook de files op de N-wegen mee. De files namen daarna iets af maar zijn rond 09.15 uur met in totaal 500 kilometer nog steeds fors.

Er waren ongelukken op de A12 bij Veenendaal-West, op de A2 bij Veghel en op de A9 bij knooppunt Beverwijk. Volgens Rijkswaterstaat ontstond de meeste vertraging na een kettingbotsing op de A12 richting Utrecht bij Driebergen. Vooral richting Amsterdam is er veel vertraging door ongelukken. Op de A7 Hoorn richting Amsterdam staat meer dan 20 kilometer file, meldt de ANWB.

Rijkswaterstaat telde dinsdagochtend op het hoogtepunt overigens 558 kilometer file (op alleen de rijkswegen). Op donderdag 7 april, de vorige drukste ochtendspits, telde Rijkswaterstaat 447 kilometer file op de rijkswegen. De ANWB kwam die dag op 887 kilometer file.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal