Benefietvoorstelling voor Oekraïne in Cultuurhuis Heerlen gaat niet door

 © Cultuurhuis Heerlen

Heerlen -

De benefietvoorstelling voor Oekraïne op vrijdag 14 oktober in Cultuurhuis Heerlen gaat niet door. Dat heeft de organisatie laten weten.

redactie

„Er zijn te weinig kaarten verkocht”, aldus Stéphanie Visch, één van de initiatiefneemsters. „De belangstelling is minder dan we hadden gehoopt. Het heeft er vast mee te maken dat de aandacht voor Oekraïne verslapt en dat is jammer.”

Toch begrijpt ze dat wel, zegt ze. „Tuurlijk, we worden bestookt met heftig nieuws over de stikstofcrisis, inflatie, stijgende energieprijzen, vluchtelingen, een wooncrisis, wat niet allemaal. Maar dat kun je onmogelijk vergelijken met de zorgen van mensen die voor oorlogsgeweld op de vlucht slaan en huis en haard verliezen.”

Lees ook:Benefiet voor Oekraïne in Cultuurhuis Heerlen: ‘Aandacht voor de gevolgen van de oorlog mag niet verslappen’

Aan de voorstelling zouden verschillende regionale artiesten belangeloos hun medewerking verlenen. „Er wordt ondertussen wel gekeken naar een alternatief om geld voor Oekraïne in te zamelen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal