Dutch Mountain Film Festival draait ‘Vedette’ in koeienstal van boerderij Hemelrijk

Een scene uit ‘Vedette’. © DMFF

Voerendaal -

Als opmaat naar het Dutch Mountain Film Festival is de film ‘Vedette’ (2021) op donderdag 6 oktober te zien in de koeienstal van boerderij Hemelrijk in Ransdaal. Aanvang 19.30 uur.

redactie

De film volgt in een aantal hoofdstukken het leven van koe Vedette, de koningin van de alm. Met Vedette willen de makers laten zien dat elke koe uniek is. Tegelijkertijd schetst de film humoristische portretten van de bewoners van een bergdorp in de Zwitserse Alpen.

Boerderij Hemelrijk en boer Jos Soogelee spelen de hoofdrol in de documentaire De Toekomst van het Hemelrijk die vorig jaar te zien was tijdens de Award Night van het Dutch Mountain Film Festival. In de film Vedette (2021) van Claudine Bories en Patrice Chagnard komt een aantal thema’s aan bod dat aansluit bij de documentaire, zoals de kloof tussen stad en platteland en de druk op het boerenleven door verregaande regelgeving en de vestiging van stadsbewoners.

Het Dutch Mountain Film Festival vindt van 1 tot en met 6 november plaats in Heerlen en Aken. Meer informatie en tickets: www.dmff.eu.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal