Thijmen Hendriks Nederlands jeugdkampioen mountainbike

Thijmen Hendriks. 

Reuver
Door Ton Reijnaerts

Thijmen Hendrikx (12) uit Reuver is zaterdag 24 september Nederlands kampioen mountainbike geworden in de jeugdcategorie 5.

Op het parcours van ‘t Loo Oldebroek, aan de rand van de Gelderse Veluwe, was de renner van Cycling Team Limburg oppermachtig. Beer van Beurden en Tijn Tijnhof finishten op respectievelijk 55 seconden en 1 minuut 15 van de winnaar en veroverden daarmee de overige podiumplaatsen.

Kroon

Voor Hendrikx was het NK mountainbike de kroon op een topseizoen. De afgelopen twee weken won de talentvolle tiener ook al de wedstrijden in de landelijke jeugdcompetitie en daarmee het eindklassement. Zijn negenjarige broer Wessel finishte in zijn leeftijdscategorie als derde in het eindklassement.

Lees ook: Crossende broertjes Thijmen en Wessel Hendrikx zijn ‘Rupsjes Nooitgenoeg’ uit Reuver: ‘We nemen ons geregeld voor om geen kippenvel te krijgen’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal