Tjarco Cuppens ploegleider van vrouwen Noors Continental-team

Tjarco Cuppens. © archieffoto Peter Schols

Maastricht -

Tjarco Cuppens heeft snel na het onverwachte einde van de Luxemburgse UCI vrouwenwielerploeg Andy Schleck Cycles – Immo Losch weer een nieuw team gevonden. De Limburger wordt ploegleider van het Continental-team Coop-Hitec Products.

Ton Reijnaerts

Het Noorse team rijdt diverse aansprekende WorldTour-wedstrijden, waaronder de Vuelta.

Officieel treedt de uit Hulsberg afkomstige Cuppens per 1 januari in dienst, maar hij is nu al bezig met voorbereidende werkzaamheden voor de ploeg waar naast veel Noorse rensters met Emma Boogaard uit Hoorn en de Brabantse Sylvie Swinkels ook twee Nederlandse vrouwen onder contract staan.

Voor oud-wielrenner Cuppens kwam een plots einde aan zijn periode bij het Luxemburgse team toen de eigenaar daar zijn zaak overdroeg aan zijn zoon en die geen heil in wielersponsoring zag.

„Ik heb even overwogen om het team zelf over te nemen, maar daar kwam simpelweg teveel bij kijken. Zo moest ik een totaal nieuw wagenpark aanschaffen, omdat alle auto’s op Luxemburgse licentie staan.” Met Coop-Hitec Products vond Cuppens -die vorig jaar van Landgraaf naar Hürtgenwald verhuisde en daar blijft wonen- snel een ander team. De Noorse ploeg heeft al jaren een ploeghuis in de buurt van Brussel.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal