Dier van de week: stoere kater Bink vindt omgang met mensen heel plezierig

Bink. © Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Bink aan de beurt, een gecastreerde kater van ongeveer 8 jaar oud.

Redactie

Wat weet je over Bink?

„Bink is als ongecastreerde kater gevonden met de nodige wonden en ontstekingen, opgelopen door het vechten met zijn concurrenten. Waarschijnlijk was hij aan de scharrel, op zoek naar een mooie dame om die het hof te maken. Dit vrije leven is voor een kater niet altijd makkelijk. Dat is te voorkomen door ze tijdig te castreren.”

Wat maakt Bink bijzonder?

„Hij is na zijn castratie van een stoere, macho kater veranderd in een vriendelijke kater. Ondanks zijn stoere uitstraling zoekt hij nu echt het contact met mensen op en vindt dat ook plezierig. Natuurlijk niet te lang, want dat is niet stoer! Hij heeft soms ook nog momentjes waarop hij toch nog even wilt laten zien dat hij ooit een onafhankelijke kater was die zelf de regels bepaalde.”

Waar voelt hij zich thuis?

„Bink is geen kat die hele dagen binnen wil blijven. Hij is gewend om lekker de vrijheid te hebben en zelf te bepalen hoe en waar hij zijn dag doorbrengt. Bink zal het fijn vinden als hij het gevoel krijgt dat hij er echt bij hoort, maar wel zichzelf mag zijn. De omgang met andere katten is voor hem geen probleem.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal