Heemkundevereniging Roggel op zoek naar foto’s, informatie en anekdotes van en over studentenclubs

 © Heemkundevereniging Roggel

Roggel -

De Heemkundevereniging Roggel is op zoek naar foto’s, informatie en anekdotes van en over zogenoemde studentenclubs, die midden vorige eeuw populair waren.

Rob van Deurzen

Midden vorige eeuw kenden veel Limburgse plaatsen een zogenoemde studentenclub, een zelfstandige vereniging van jongelui (12 tot 25 jaar) die na het basisonderwijs verder gingen studeren. Vooral in de vakanties waren zij actief om de jongelui enig vertier te bieden. „Legendarisch waren de zomerkampen, trektochten en sportevenementen die jaarlijks werden georganiseerd”, memoreert Harry Manders van de Heemkundevereniging Roggel (HVR). Op de site van de heemkundevereniging (www.heemkunderoggel.nl) staat een verhaal over het reilen en zeilen van St. Don Bosco in Roggel. Graag krijgt de HVR aanvullingen in de vorm van verhalen, anekdotes en foto’s.

Reageren kan via hjhm.manders@gmail.com.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal