Verdachte in onderzoek naar dode en drugslab is vrijgelaten

 © Persbureau Noorder Nieuws

Een 65-jarige man uit de gemeente Oldambt, verdachte in een onderzoek naar een drugslab en een dode man afkomstig uit Roermond die werden aangetroffen in het Groningse Kiel-Windeweer, is vrijgelaten.

Redactie

Het Openbaar Ministerie meldt dat hij nog wel verdachte blijft. Een andere verdachte, een 68-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen, zit nog steeds vast.

Onduidelijk

Op zondag 21 augustus werd drugsafval aangetroffen op het terrein aan de Nieuwe Compagnie. Na onderzoek bleek het volgens de politie te gaan om een drugslab. Een dag later werd het lichaam van een 38-jarige man die eerder in Roermond woonde - maar nu geen vaste woon- of verblijfplaats had - gevonden op het terrein. Het is onduidelijk waardoor hij om het leven is gekomen. Het OM kan niet zeggen wat de relatie is tussen de overleden man en het drugslab.

Een man (68) en vrouw (65) uit de gemeente Midden-Groningen werden die zondag opgepakt op verdenking van het produceren van drugs. De vrouw werd al snel vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte. Twee weken later werd een derde verdachte aangehouden, de 65-jarige man uit Oldambt.

Lees ook: Politie hoopt op gouden tip over bij drugslab in Groningen dood aangetroffen man uit Roermond (38)

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal