Huisdierzegening bij beeld naast Paterskerk in Weert

 © ING Image

Weert

In het kader van Werelddierendag (4 oktober) kunnen dierenliefhebbers hun huisdier op zondag 2 oktober laten zegenen in Weert.

De zegening gebeurt om 14.00 uur (en niet zoals in de VIA van 28 september vermeld stond om 12.00 uur) op het grasveld bij het beeld van Sint Franciscus naast de Paterskerk door minderbroeder franciscaan Gerard Heesterbeek.

Op diezelfde dag is er in het koor van de Paterskerk, Biest 43, een viering en herdenking van het sterven van Franciscus, die zijn dood begroette als Zuster Dood. Die viering begint om 17.00 uur. In Weert is dat een Choral Evensong, waarin het koor Capella sine Vinculis onder leiding van Bea van der Kaaij liederen zingt. Franciscus schreef het Zonnelied. Ditbezingt de schepping in termen van broeder en zuster. Daarnaast zijn er teksten te beluisteren en na afloop is er een ontmoeting.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal