Jeroen Pauw naar oorlogsgebied oosten Oekraïne

 © ANP / ANNEKE JANSSEN

Jeroen Pauw bezoekt zeven maanden na de landelijke Giro555-actiedag voor Oekraïne het land dat door Rusland werd binnengevallen. De presentator gaat langs bij plekken waar hulp nodig is of wordt geboden.

Redactie

Van Krakau in Polen trekt Pauw naar het veilige westen van Oekraïne om uiteindelijk in het oorlogsgebied in het oosten uit te komen, voordat hij weer terugkeert. Daarbij bezoekt Pauw diverse projecten en spreekt hij met hulpverleners en slachtoffers van de oorlog. De presentator gaat onder meer mee met een medicijntransport en doet verslag vanuit een tot veldhospitaal omgebouwde museumtuin.

Met de Giro555-actiedag in maart werd 106 miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van de oorlog. Inmiddels is het bedrag tot meer dan 160 miljoen euro opgelopen. Met het geld worden onder meer tijdelijk onderdak, voedsel en water, brandstof, medicijnen en medische apparatuur gekocht. Pauw in Oekraïne wordt op woensdag 19 oktober op NPO 1 uitgezonden.

Lees ook: Rusland-kenner Sjeng Scheijen uit Maastricht: ‘Poetin maakt twee landen kapot, Oekraïne én Rusland’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal