COA en gemeente bevestigen buitenslapers bij aanmeldcentrum Ter Apel

Ter illustratie. © ANP

Ondanks een eerder afgekondigd verbod op buiten slapen hebben asielzoekers in de nacht van dinsdag op woensdag de nacht buiten doorgebracht bij het aanmeldcentrum in Ter Apel.

Redactie

Dat bevestigen het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt. Of er ook echt geen opvangplek voor hen was, is het COA aan het uitzoeken. Volgens een woordvoerder was tegen middernacht „iedereen binnen.” Waarom er later die nacht toch nog mensen buiten waren, is niet bekend.

Tenten

Eerder zei een hulporganisatie dat veertig mensen buiten sliepen. De organisatie zei tenten te hebben uitgedeeld aan hen. Handhavers en agenten hebben de tenten woensdag weggehaald vanwege de noodverordening die daar geldt, aldus de gemeente.

Dinsdagavond zei het COA nog dat er voldoende opvangplekken beschikbaar waren. Wel was er sprake van „een puzzel.” Ook maandag was er „kunst- en vliegwerk” nodig om iedereen onderdak te bieden, zei een woordvoerder eerder.

Lees ook: Staat en COA erkennen: noodopvang asielzoekers onder de maat

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal