Huisdierenzegening klooster Wittem als dank voor trouw en gezelschap

 © Fotoarchief Klooster Wittem

Wittem
Redactie

Klooster Wittem grijpt de zondag voor dierendag aan voor de jaarlijkse zegening van huisdieren.

Baasjes van allerlei soorten beestjes kunnen er 2 oktober tussen 14.00 en 15.00 uur terecht. „Dierendag wordt gevierd op de sterfdag van de Heilige Franciscus van Assisi. Sint Franciscus had een diep respect voor het leven. In de natuur zag hij de liefde van God onze Schepper. Over hem wordt verteld dat hij praatte met de dieren. Hij noemde de dieren en planten, maar ook zon en water, zijn broeders en zusters”, schrijft het klooster.

Lees ook: Onvoorwaardelijke liefde voor – soms apart – huisdier staat centraal in nieuwe documentaire ‘M’n beessie en ik’

De zegening is volgens de initiatiefnemers een mooie gelegenheid om dieren te bedanken voor hun gezelschap en trouw én te vragen om een goede gezondheid. Alle dieren zijn welkom: van hond tot hamster en van schildpad tot kat.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal