Volleybalsters op WK ook te sterk voor Puerto Rico

Anne Buijs, Nika Daalderop, Juliet Lohuis, Celeste Plak en Myrthe Schoot van Nederland in actie tegen Puerto Rico tijdens de derde groepswedstrijd van het WK volleybal in de Gelredome. © ANP/HH

De Nederlandse volleybalsters hebben op het WK in eigen land ook hun derde wedstrijd gewonnen. Tegen Puerto Rico moest Oranje in het Arnhemse Gelredome wel een set afstaan: 3-1.

Redactie

De setstanden waren 23-25 25-20 25-16 en 25-15. Eerder had Nederland zowel tegen Kenia als Kameroen met 3-0 gewonnen.

Oranje is daarmee al zeker van een plaats in de tweede ronde. De ploeg van bondscoach Avital Selinger krijgt vrijdag met België een tegenstander van een ander niveau, zondag gevolgd door een duel met grootmacht Italië. Alle punten uit de eerste groepsfase worden meegenomen naar de tweede ronde die in Rotterdam wordt afgewerkt.

Nederland, dat het WK samen met Polen organiseert, eindigde vier jaar geleden als vierde op het WK. Met een sterk verjongde ploeg is het bereiken van de kwartfinales het eerste doel.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal