Inwoners gemeente Beesel kunnen asbest inleveren bij milieupark in Reuver

 © ING Image.

Beesel -

Inwoners van de gemeente Beesel kunnen op woensdag 12 en woensdag 19 oktober tussen 15.00 uur en 17.30 uur gratis asbest aanbieden bij het milieupark in Reuver.

Aanmelden is verplicht en er gelden enkele spelregels. Inwoners mogen met deze actie een beperkte hoeveelheid asbest gratis aanleveren. De gemeente Beesel accepteert hierbij alleen het asbest dat zij zelf zonder vergunning mag verwijderen:

1. Asbesthoudende platen of golfplaten die met schroeven bevestigd zijn geweest. Hierbij geldt een maximum oppervlak van 35 vierkante meter (dit is maximaal 700 kg). Asbesthoudende dakleien mogen nooit zonder vergunning worden verwijderd.

2. Asbesthoudende vloertegels of vloerbedekking die niet op de vloer verlijmd is geweest. Ook hierbij geldt een maximum oppervlak van 35 vierkante meter, bijvoorbeeld een asbesthoudende bloembak die nog in de schuur ligt.

Klik hier voor meer informatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal