Bevolkingsonderzoek borstkanker voor vrouwen uit Well en Wellerlooi

 © ING Image.

Well -

Het onderzoekscentrum borstkanker staat van eind september tot eind oktober op het parkeerterrein aan de Grotestraat in Well.

Vrouwen uit Well en Wellerlooi met de postcodes 5855 en 5856 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd.

Een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. De meesten zijn ouder dan vijftig jaar. Daarom krijgen alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. Dankzij het gratis bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker.

Van twee naar drie jaar

Door een landelijk tekort aan screeningslaboranten is het niet mogelijk om vrouwen elke twee jaar uit te nodigen voor het bevolkingsonderzoek. De vertraging is door het coronavirus nog groter geworden. Daarom is besloten de periode tussen twee uitnodigingen tijdelijk te verlengen naar maximaal drie jaar.

Bevolkingsonderzoek Nederland is te bereiken via de informatielijn op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via telefoonnummer 088-0001340. Meer informatie is te vinden op de website van Bevolkingsonderzoek Nederland.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal