Rapper Coolio op 59-jarige leeftijd overleden

Rapper Coolio tijdens een concert in Florida in 2019. © ANP

De Amerikaanse rapper Coolio is woensdag in Los Angeles op 59-jarige leeftijd overleden, bevestigt zijn manager en Jarez Posey aan CNN.

RedactieBron: ANP

In de jaren negentig werd Coolio, echte naam Artis Leon Ivey Jr., bekend met nummers als Gangsta’s Paradise en Fantastic Voyage. Waar de rapper aan is overleden, maakt zijn manager niet bekend.

Met het nummer Gangsta’s Paradise won Coolio in 1996 een Grammy voor het beste solo-optreden in de categorie rap. Het nummer is op YouTube meer dan 1 miljard keer bekeken. Gangsta’s Paradise, een cover van een nummer van Stevie Wonder, is ook de soundtrack van de film Dangerous Minds met in de hoofdrol Michelle Pfeiffer.

Op sociale media schrijft Pfeiffer diep geraakt te zijn door het plotselinge overlijden van Coolio. „Mijn hart is gebroken door de dood van deze getalenteerde artiest. Hij is veel te vroeg overleden”, aldus de inmiddels 64-jarige actrice.

Coolio werd in het verleden verschillende keren veroordeeld, onder meer vanwege wapenbezit. De laatste keer was zes jaar geleden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal