Dier van de week: grote vriendelijke Dino zoekt baasje dat stevig in zijn schoenen staat

Dino. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat Dino.

Redactie

Wie is Dino en waarom zit hij in het asiel?

„Deze grote vriendelijke reus is Dino. Hij is een tijd geleden door ons herplaatst nadat zijn baasje overleden was. Helaas kan hij niet bij zijn huidige gezin blijven en gaan we opnieuw op zoek naar een eigen, fijn thuis voor deze goedzak.”

Hoe is zijn karakter?

„Dino is een ontzettend lieve, aanhankelijke, vrolijke hond naar mensen. Hij kan het ook goed vinden met kinderen en kan geplaatst worden bij een gezin waar kinderen van zes jaar en ouder wonen. Binnenshuis is het een ontzettende lieverd en is hij graag in de buurt van mensen. Er is echter wel een probleem in de omgang met andere honden. Daar is Dino op zijn zachts gezegd geen fan van. Hij kan erg uitvallen naar honden en daarom is het beter om hem met muilkorf uit te laten. Hij is gewend aan de muilkorf en laat deze goed omdoen. Ook lijkt hij er buiten weinig last van te hebben en snuffelt hij er vrolijk op los.”

Ben jij zijn nieuwe baas?

„We zijn voor Dino op zoek naar een baas die stevig in zijn schoenen staat. Iemand die hem fysiek aankan met uitlaten (zeker als hij uitvalt is hij heel sterk). Mensen met een goed omheinde tuin in een buurt met heel weinig andere honden zou voor hem het beste zijn.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van Dino? Maak dan een kennismakingsafspraak via limburg@dierenbescherming.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal