Koren uit Sittard en Maastricht zingen samen meesterwerken van Mozart en Vivaldi

 © Igor Kersten

Sittard/Maastricht -

Het Toonkunstkoor Maastricht en de Oratoriumvereniging Sittard brengen samen twee meesterwerken van Mozart en Vivaldi ten gehore, in Sittard en Maastricht.

Redactie

Vivaldi componeerde zijn Gloria waarschijnlijk in 1715, Mozart voltooide Die Krönungsmesse in 1779. Tachtig zangers en zangeressen van beide koren vertolken de werken met solisten Claudia Couwenbergh (sopraan), Lien Haegeman (alt), Agris Hartmanis (bas), Rob Meijers (countertenor) en Pascal Pittie (tenor). Orkest Camerata Eurasia begeleidt het geheel.

De eerste uitvoering is op zondag 9 oktober om 15 uur in de kerk van Christus’ Hemelvaart in de wijk Vrangendael in Sittard. De tweede uitvoering is op zondag 23 oktober in de Sint Janskerk aan het Vrijthof in Maastricht. De aanvang is dan 15.30 uur.

Tickets kosten 19 euro en zijn te bestellen via www.oratoriumverenigingsittard.nl voor het concert in Sittard en via toonkunstkoormaastricht@hotmail.com voor het concert in Maastricht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal