Schunck trekt Heerlen in tijdens de Maand van de Geschiedenis

Filmmaker Natascha van Weezel.© Schunck

Heerlen -

Schunck programmeert in oktober, de Maand van de Geschiedenis, verschillende lezingen en activiteiten, waaronder een aantal bezoeken aan wijken in Heerlen.

redactie

Op 4, 11, 20 en 24 oktober trekt Schunck de wijken in om tijdens het Uur van de Buurt te spreken over rampen in de meest brede zin van het woord, van lokaal tot nationaal niveau. Zo komen Martin van der Weerden en Martin van der Heyden praten over de ramp van de mijnsluiting en de gevolgen hiervan voor Heerlen en omgeving. Vervolgens komt een actuelere ramp aan bod: de energiearmoede. 

Activiteiten Glaspaleis

Wandeljournalist Wiel Beijer gaat op zondag 9 oktober in gesprek met schrijvers Milo van Bokkum en Jeroen Theunissen over wandelen, grenzen, Europa, mensen en hun recente boeken Grensstreken en Ik=cartograaf. Aanvang 13.00 uur.

Schrijfster, columniste, programmamaker en filmmaker Natascha van Weezel is woensdag 19 oktober te gast voor een interview, aanvang 19.00 uur.

Op zondag 23 oktober is in Schunck om 14 uur de documentaire Terug naar mijn shtetl Delatyn (1992) te zien. Na afloop wordt er nagepraat met regisseur Willy Lindwer en Jos Smeets, voorzitter van het platform Wereldburgerschap en winnaar van de Vredesprijs 2021 in Valkenburg.

Bekijk het volledige programma op: www.schunck.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal