Ald Weishoés Venlo gaat na uitstel wegens waterlekkage nu toch officieel open

 © Mara van den Oetelaar

Venlo -

Eerder gooide een waterlekkage roet in het eten: het gerestaureerde Ald Weishoès kon niet officieel worden geopend. Nu is er een nieuwe datum: 10 november.

Kitty Borghouts

Drie weken geleden liep het water van de eerste etage, waar een waterleiding het had begeven, naar beneden in het pand, waar alleen nog maar de puntjes op de i gezet hoefden te worden voordat publiek naar binnen kon tijdens de Open Monomentendag. Dat ging niet door. Ook de officiële opening, die 29 september zou zijn, moest worden uitgesteld.

Inmiddels is de schade aan vloeren, deuren en muren hersteld en kan het monumentale pand alsnog worden geopend. Dat gebeurt op 10 november.

Lees ook: Forse waterschade zet streep door officiële opening Ald Weishoès: ‘Gewoon domme pech’

Het pand uit begin zeventiende eeuw is in de afgelopen maanden volledig opgeknapt en krijgt een gecombineerde functie als gemeenschapshuis, annex hostel, stadsherberg en woonplek voor studenten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal