Hartchirurg dr. Ehsan Natour geeft lezing over boek ‘Als het leven stilstaat’

dr. Ehsan Natour.  © Stichting Stilgezet

Heerlen -

Hartchirurg dr. Ehsan Natour geeft op zondag 9 oktober in Boekhandel van der Velden van Dam een lezing over zijn boek ‘Als het leven stilstaat’.

redactie

In de regel zijn we niet voorbereid op crises en ziekten. We willen dat alles weer wordt zoals het was, maar zo werkt het meestal niet en die wens laat ons nog meer lijden. Dit is precies wat hartchirurg dr. Ehsan Natour wil veranderen.

Als het leven stilstaat is oorspronkelijk geschreven in het Duits en nu al een toonaangevend boek in de ethische discussie over de geneeskundige beroepen. Dr. Ehsan Natour is als hartchirurg werkzaam op het MUMC+ in Maastricht en heeft een eigen stichting ‘Stilgezet’.

Met zijn boek wil hij bewustwording creëren voor de manier waarop je als mens ingrijpende situaties en ziektes ervaart. „Meer ruimte voor menselijkheid in de geneeskunde zou het herstel van patiënten flink kunnen verbeteren. Hoe gaan we om met mensen die hun onaantastbaarheid zijn kwijtgeraakt? En hoe reageren we daar zelf op?”, aldus de auteur.

De lezing begint om 15.00 uur en is vrij toegankelijk. Na afloop beantwoordt Dr. Natour vragen en geeft hij een signeersessie.

Boekhandel van der Velden van Dam ligt aan Promenade 153-155 in Heerlen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal