Dit is Miss World Nederland 2022

Miss World Nederland. 

De 17-jarige Amber Koelewijn is uitgeroepen tot Miss World Nederland 2022. De verkiezing vond plaats in Bunschoten-Spakenburg. „Ik besef het nog niet helemaal”, waren de eerste woorden die Koelewijn uitsprak nadat bekend werd gemaakt dat ze had gewonnen.

Redactie

Voor Koelewijn is het „een droom die uitkomt”. „Ik kan niet wachten op wat er allemaal op mijn pad gaat komen”, vertelde ze. Met haar winst volgt Koelewijn Lizzy Dobbe op, die in 2021 tot Miss World Nederland werd verkozen. Miss World Nederland is een Goodwill Ambassadeur voor de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties.

De Miss World-verkiezing is van oudsher een Britse Miss-verkiezing, die sinds 1951 wordt gehouden. De verkiezing heeft in tegenstelling tot de Amerikaanse Miss Universe ook geen bikini- en badpakkenronde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal