’Miljoenen’ gevonden in witwaszaak waarin ook Jumbo-baas verdachte is

Het huis van de hoofdverdachte werd door de Fiod twee weken geleden doorzocht. © ANP/HH

Bij de verdachten rond de witwaszaak waarin ook Jumbo-topman Frits van Eerd verdachte is, zijn grote sommen contant geld gevonden. Dit bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Redactie

Twee weken geleden deed justitie bij woningen en panden in Drenthe, Groningen en Noord-Brabant invallen. Volgens bronnen zou hierbij voor miljoenen aan contanten zijn aangetroffen, maar daarover laat de woordvoerder zich niet uit. Hij wil ook niet zeggen of er bij Van Eerd of de hoofdverdachte in de witwaszaak, Theo E., contanten zijn gevonden.

Woensdag werd bekend dat deze 58-jarige hoofdverdachte zestig dagen langer blijft vastzitten. De man uit Aa en Hunze zit in beperkingen en mag dus alleen met zijn advocaat contact hebben.

Lees ook: ‘Hummer en trailer linken Jumbo-topman Frits van Eerd met hoofdverdachte’

De zaak draait om het witwassen van geld en goederen via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. In totaal zijn er negen verdachten.

Van Eerd is op vrije voeten, maar hij trad zich vorige week vrijdag wel tijdelijk terug als topman van Jumbo. De overige directieleden nemen zijn taken voorlopig waar, maar zijn naar verluidt op zoek naar versterking.

Lees ook: Heeft hoofdkantoor Jumbo het geheime plan ’code geel’ uit de la gehaald?

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal