Lezingen in bieb Kerkrade, Brunssum en Voerendaal in kader van Maand van de Geschiedenis

 © Bieb Kerkrade

Kerkrade -

Onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’ wordt in oktober, de Maand van de Geschiedenis, landelijk met het thema ‘Wat een ramp!’ voor het voetlicht gebracht. In Bibliotheek Kerkrade e.o vindt binnen dit kader een aantal lezingen plaats.

redactie

Het gaat om de volgende lezingen. De bokkenrijders en het opzienbarende proces tegen chirurgijn Jozef Kirchhoffs uit ’s Herzogenrath op woensdag 5 oktober in de bieb van Kerkrade en op donderdag 6 oktober in de bieb van Brunssum. De bokkenrijders: een ramp voor Zuid-Limburg op dinsdag 12 oktober in Bibliotheek Voerendaal, aanvang 19.00 uur. De mijnrampen van 1928 en 1947 in Brunssum op donderdag 13 oktober tussen 19.30 en 21.00 uur in Bibliotheek Brunssum. De evacuatie van Kerkrade: een ooggetuigenverslag door Hub Schetters, op dinsdag 18 oktober tussen 14.00 en 15.30 uur in de bieb van Kerkrade.

De lezingen zijn gratis voor leden van de bieb. Niet-leden betalen 2,50 euro.

Vooraf aanmelden via info@bibliotheekkerkrade.nl of tel. 045 – 7630520.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal