Waterschap begint met herstel kademuren in Valkenburg

Foto ter illustratie. © De Limburger

Valkenburg -

Waterschap Limburg begint woensdag met het herstel van de kademuren in Valkenburg, die door de overstromingen vorig jaar waren beschadigd. Ook bruggen worden hersteld, evenals andere bouwsels die door het hoogwater zijn aangetast of vernield.

Redactie

De meest dringende werkzaamheden zijn al in 2021 uitgevoerd. De werkzaamheden nu betreffen herstel van bouwwerken aan de Molentak en de Geul. Er wordt gewerkt met verplaatsbare steigers en mobiele kranen. Het werk duurt tot mei volgend jaar, maar is wel afhankelijk van de waterstand van de Geul. Staat die hoog, dan kan er niet gewerkt worden en duurt het mogelijk langer.

De brug aan de Emmalaan die vorig jaar samen met de kademuur aldaar is ingestort, wordt later aangepakt.

Lees ook: Valkenburg staat jaar na dato stil bij watersnood: ‘Die kras op ons hart gaat nooit meer weg’

Valkenburg werd destijds getroffen door grote overstromingen, toen de Geul buiten de oevers trad. In Limburg en omliggende grensgebieden kwam in een aantal dagen tijd zoveel regen omlaag dat grote delen van met name het Zuid-Limburgse heuvelland overstroomden. Op grote schaal werd schade veroorzaakt aan woningen en bedrijven. Vele honderden mensen raakten dakloos. Verder stortten een brug en kades in, en werden wegen weggespoeld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal