Lezing over de geschiedenis van het onderwijs in Horn

 © Heemkundevereniging Horn

Horn -

Op uitnodiging van de lokale heemkundevereniging verzorgt Adelin Remy op woensdag 5 oktober een lezing over de geschiedenis van het onderwijs in Horn. Locatie is basisschool de Mussenberg aan de Voogdenstraat 2.

Redactie

In zijn lezing zal Adelin Remy laten zien hoe het onderwijs in Horn zich door de jaren heen ontwikkeld heeft. Hij zal ook aandacht besteden aan de verschillende schoolgebouwen die er in de loop van de tijd geweest zijn en aan de bij velen onbekende Martinusschool die naast de Mariaschool en de Jozefschool bestond. De lezing is een voorbereiding op een tentoonstelling die in januari 2023 te zien is.

De lezing begint om 20.00 uur. Leden van de heemkundevereniging Horn hebben gratis toegang. Niet-leden betalen 3 euro entree. Ingang via de speelplaats van de school.

Kijk voor meer informatie over uitjes, evenementen en activiteiten op uittipslimburg.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal