Maastricht, Meerssen en Valkenburg geven afval tweede kans met kringloopcontainer

Het Rondeel. © Johannes Timmermans

Maastricht -

Op het milieupark komen teveel spullen terecht die nog prima een tijdje meekunnen. Voor de gemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul reden om ze, in de hoop op een tweede kans, onder de aandacht te brengen.

Redactie

In samenwerking met Kringloop Zuid lieten de drie gemeenten een kringloopcontainer plaatsen op milieupark Het Rondeel in Maastricht, waar mensen kunnen speuren naar ‘iets bruikbaars’.

„Uit onderzoek blijkt dat er vaak nog goede spullen zitten tussen het grof restafval dat op de milieuparken wordt aangeboden. Dat vinden we jammer. Vaak zijn de spullen nog goed genoeg voor hergebruik”, is de achterliggende gedachte.

Lees ook: Alles wordt duurder: vijf tips om geld te besparen

Medewerkers van Kringloop Zuid kijken – alleen met toestemming en medewerking – tussen spullen die mensen aanbieden. Is iets nog goed bruikbaar of eenvoudig te repareren, dan gaat het naar de kringloopcontainer.

Adres: Het Rondeel 24 in Maastricht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal