Wandelen langs waterlopen van Rothemermolen naar Vaeshartelt

 © DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Rothem
Redactie

Heemkundevereniging Meerssen houdt zondag 9 oktober vanaf 14.00 uur een wandeling langs onder meer waterlopen het Gelei en de Kanjel.

Deze voert deelnemers van de Rothemermolen naar Vaeshartelt. De tocht staat onder leiding van Fred Erkenbosch. „Aanleiding voor deze bijzondere wandeling is het artikel ‘Structurele ingrepen in het landschap van de Gemeente Meerssen’ in het jaarboek (2020) van stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal”, schrijft de organisatie.

Lees ook: De Kanjel, de beek die ooit de monumentale tuinen in de rijke Landgoederenzone met elkaar verbond, gaat weer stromen

De ongeveer twee en een half uur durende wandeling start bij de achterkant van de Rothemermolen, bereikbaar via de Molenweg. Parkeren kan op het Pastoor Geelenplein. Het is van daaruit ongeveer tien minuten lopen naar het beginpunt. Het dragen van goed schoeisel wordt aanbevolen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal