Veertienjarige Sherona Wong vermist uit Cadier en Keer, politie vraagt hulp van publiek

Sherona Wong. © Facebook

De 14-jarige Sherona Wong is sinds maandag vermist. Ze liep weg uit jeugdzorginstelling Via Jeugd in Cadier en Keer. De politie vraagt het publiek om mee uit te kijken naar de spoorloze tiener.

Roel Wiche

Sherona verdween maandagmiddag en liet daarna niets meer van zich horen. Haar moeder zette een emotioneel bericht op Facebook met een oproep om waardevolle informatie over haar dochter direct te melden. Ook haar vader deed via sociale media een oproep. Volgens hem heeft Sherona geen telefoon bij zich en is ze na haar verdwijning mogelijk nog in Den Haag gezien. Ze is 1,65 meter lang en heeft donkerbruin haar. Onbekend is welke kleding ze droeg tijdens haar verdwijning.

Weglopen komt vaak voor in de gesloten jeugdzorg. Zo werden in de eerste helft van dit jaar 160 tijdelijke vermissingen geregistreerd bij Via Jeugd, dat ook bekend staat als Het Keerpunt. Het merendeel van de jongeren loopt kortstondig weg, in driekwart van de gevallen om drugs te gebruiken.

Urgent

In een groot deel van deze gevallen laat de politie geen opsporingsbericht uitgaan. Als dat wél het geval is, wordt de verdwijning als urgent beschouwd. Meisjes blijken een kwetsbare prooi te zijn voor mensenhandelaren die hen in de prostitutie laten werken. Eerder dit jaar werden drie weggelopen meisjes in de prostitutiescene in Rotterdam aangetroffen.

Lees ook: Deze meiden zaten in de gesloten jeugdzorg in Limburg: ‘Ik ging er met één trauma in en kwam er met drie trauma’s uit, je raakt beschadigd’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal