IDO in bieb Venray twee keer per week geopend

 © IDO.

Venray -

Het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek van Venray is met ingang van de maand oktober twee keer per week geopend. Voorheen was dat één keer in de week.

Het gratis bezoek kan op dinsdag van 14.00 uur tot 15.30 uur en donderdag van 15.30 uur tot 17.00 uur plaatsvinden in de Venrayse bibliotheek. Bezoekers kunnen er terecht met vragen over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, rijbewijs verlengen, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering.

Klanten worden geholpen met het vinden van informatie op internet of worden doorverwezen naar één van de lokale partners of landelijke instanties voor verdere hulp. Het spreekuur is gratis en een lidmaatschap van de bibliotheek is niet nodig.

Het informatiepunt is een onderdeel van het landelijke programma Digitale Inclusie. De landelijke overheid wil dat iedereen digitaal mee moet kunnen doen en ziet hierin een rol voor de bibliotheken weggelegd. Bibliotheken zijn laagdrempelig en dicht in de buurt bij de burgers. Het Informatiepunt Digitale Overheid komt voort uit een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de openbare bibliotheken in Nederland en Manifestgroep-partijen waarin onder meer de Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV aan deelnemen.

Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl/ido.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal