Stichting Linea Recta Landgraaf staat stil bij 15-jarig bestaan; digitale reis door boek ‘Het amulet van de lichtberg’

John van de Berg  en Eefke Bos. © Peter Trompetter.

Landgraaf -

De stichting Linea Recta Landgraaf staat op vrijdag 7 oktober stil bij het 15-jarig bestaan.

redactie

In het kader van dit jubileum worden belangstellenden een jaar lang meegenomen mee op een digitale reis door het boek Het amulet van de lichtberg van auteur John van den Berg, om zo een inkijkje te krijgen in de schilderijen en levensreis van Lucas Claudio Alvero.

In het boek dat in 2017 door de stichting werd uitgegeven, zijn feiten en fictie met elkaar verweven. Vrijwilligers van de stichting houden zich bezig met de herbeleving en beleving het Romeins verleden in Landgraaf. Daarbij ligt de focus met name op het stukje weg binnen van de gemeente: de Romeinse weg Boulogne-sur-Mer naar Keulen. De stichting verzorgt regelmatig diverse activiteiten, zoals gegidste wandelingen en educatie op scholen met behulp van een speciale leskist.

Op het nieuwe YouTubekanaal Via Linea Recta, en met een link op de Facebookpagina en website van de stichting hiernaar, wordt vanaf 7 oktober wekelijks een nieuwe aflevering geplaatst.

Tijdens de hele reisperiode is het boek voor de speciale jubileumprijs van 17,50 euro verkrijgbaar bij bakkerij Aroma in Landgraaf of via www.vialinearecta.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal