Nog steeds géén Klimaatburgemeester voor Kerkrade: aanmelden kan nog tot en met 17 oktober

 © Ministerie EZK

Kerkrade -

Eén op de drie gemeenten in ons land heeft inmiddels een Klimaatburgemeester, maar dat geldt niet voor Kerkrade. Daarom doet het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) opnieuw een oproep aan de inwoners van Kerkrade.

redactie

Het Klimaatburgemeesterschap is gekoppeld aan de Nationale Klimaatweek en is bedoeld om klimaat en duurzaamheid onder de aandacht te brengen. In Nederland vindt van 31 oktober tot en met 6 november de Nationale Klimaatweek (NKW) plaats, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Een week waarin heel Nederland, burgers, organisaties en de overheid in actie komen voor een beter klimaat en net als in de eerste editie energie gaan besparen.

Wie o wie?

In elke gemeente in Nederland is tenminste één Klimaatburgemeester nodig die een voorbeeld kan zijn voor anderen om ook direct stappen te zetten voor een beter klimaat, startend tijdens de Nationale Klimaatweek. Tot nog toe hebben 184 mensen in 123 gemeenten zich aangemeld voor deze officieuze rol. Het klimaatburgemeesterschap is niet alleen voor volwassenen, ook jongeren worden van harte uitgenodigd zich aan te melden.

Inwoners uit Kerkrade kunnen zich nog tot en met 17 oktober opgeven via www.nkw2022.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal