Rondleiding met uitleg over de stiftdames in Thorn tijdens de Maand van de Geschiedenis

 © UitTipsLimburg

Thorn
Silke van Deelen

Een gids vertelt ter plekke over de stiftdames in Thorn tijdens een rondleiding op 16 oktober oktober. Dit in het kader van de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland.

Honderden musea, bibliotheken, boekhandels en culturele instellingen organiseren in de maand oktober activiteiten rondom het jaarthema Wat een ramp!. Naast rondleidingen, tentoonstellingen en lezingen zijn er ook kinderprogramma’s, theatervoorstellingen en wandelingen.

Thorn in rampspoed, ‘de Fransen komen!’

Bijna achthonderd jaar bestuurden adellijke stiftdames het bloeiende stadje Thorn. Maar toen de Fransen de macht van hen overnamen, verviel het plaatsje in grote armoede. Met een gids bezoekt het publiek de sporen van deze tegenslag. Ondertussen leren ze hoe het leven in Thorn na het vertrek van de stiftdames veranderde en hoe de inwoners hiermee omgingen.

De rondleiding duurt van 14.00 tot 15.30 uur en wordt georganiseerd door VVV Hart van Limburg. Reserveren is verplicht en kan tot een dag voorafgaand aan de wandeling via deze link.

Meer informatie is verkrijgbaar via www.maandvandegeschiedenis.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal