Oekraïne krijgt nog eens 540 miljoen euro steun

Ter illustratie. 

De Wereldbank geeft nog eens ruim 540 miljoen euro financiële steun aan Oekraïne om het land te helpen in de oorlog met Rusland. Daarmee komt het totale steunbedrag van de Wereldbank aan Oekraïne sinds de Russische invasie op ruim 13 miljard euro.

Redactie

Volgens de Wereldbank is nu van het gehele steunbedrag inmiddels 11 miljard ingezet voor hulp in Oekraïne. Het geld gaat bijvoorbeeld naar de zorg, onderwijs, pensioenen, uitkeringen en financiering van overheidsinstellingen.

De Wereldbank denkt dat de kosten voor wederopbouw en herstel van Oekraïne na de oorlog de komende drie jaar meer dan 100 miljard euro zullen bedragen. Door de oorlog heeft de Oekraïense economie en infrastructuur grote schade opgelopen.

Lees ook: Jonge Litouwers veroordelen de oorlog in Oekraïne terwijl hun ouders blijven geloven in de propaganda van het Kremlin

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal