Verstappen in spoor van Leclerc op opdrogende baan

Verstappen in overleg met zijn race-engineer. © ANP / AFP

SINGAPORE -

De derde en laatste vrije training leverde op een opdrogende baan een aardige tweestrijd op tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Uiteindelijk trok de Monegask in de Ferrari aan het langste eind. Hij bleef de Red Bull-coureur een halve seconde voor.

Ivo Op den Camp

De derde vrije training werd uitgesteld en ingekort na een hevige plensbui, met als gevolg veel plassen op het asfalt. Extra vervelend voor Verstappen, die door technische problemen in de tweede vrije training van vrijdag nog maar weinig oefenkilometers op de teller had. Op intermediates was Verstappen meteen vlot onderweg. Een geruststelling voor het geval de kwalificatie later vandaag ook onder natte omstandigheden mocht plaatsvinden. Alleen Leclerc was nog sneller onderweg en reed uiteindelijk de snelste tijd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal