Verstappen moet in de achtervolging; kans op titel in Singapore uiterst klein

Max Verstappen. © ANP / EPA

SINGAPORE -

De kans dat Max Verstappen zondag zijn wereldtitel zal prolongeren is uiterst klein. De Red Bull-coureur bleef in de kwalificatie steken op de achtste plaats. Charles Leclerc, zijn grootste tegenstrever, start vanaf pole-position.

Ivo Op den Camp

Op een nog vochtige baan kozen alle rijders in het eerste deel van de kwalificatie voor intermediate-banden. Een kolfje naar de hand van de regenrijders, met Verstappen als snelste van het gezelschap, op de voet gevolgd door Lewis Hamilton.

In het tweede deel durfden tegen het einde van de sessie enkele rijders het aan op slicks te proberen, maar dat bleek nog net te vroeg. Leclerc, Hamilton en Verstappen gaven andermaal de toon aan.

In het slotdeel durfden de snelste tien rijders het uiteindelijk allemaal aan op de zachtste band te rijden in de jacht op pole-position. De omstandigheden waren echter verre van optimaal, met Verstappen als grootste slachtoffer.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal